• Bădiță & Pop

In atentia locuitorilor Sectorului 4

La sfârsitul lunii Ianuarie 2019 vor deveni operaţionale prevederile din noul Regulament pentru atribuirea parcărilor de reședință adoptat la nivelul Primăriei Sectorului 4 in sensul activității de blocare a roţilor autoturismelor care parchează neregulamentar pe locurile de parcare de reşedinţă sau în parcajele publice amenajate în acest sector precum şi în sensul posibilităţii locuitorilor sectorului 4 de a solicita Direcţiei de Mobilitate Urbană din cadrul acestei primarii, montarea unor sisteme electronice de blocare a locurilor de parcare.

Conform Regulamentului, şoferii sunt obligaţi să ocupe locul de parcare conform specificaţiilor lui, să parcheze pe un singur loc şi să nu ocupe abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi. În cazul nerespectării acestor prevederi, se va trece la operaţiunea de blocare a roţii autoturismelor.

Prima prima abatere, deblocarea este gratuită şi i se oferă conducătorului auto informaţii cu privire la noul regulament de parcări publice şi parcări de reşedinţă, apoi la al doilea incident de acest fel, şoferii contravenienţi vor fi sancţionaţi cu 50 de lei, la al treilea cu 150 de lei, iar de la al patrulea incident tariful de deblocare va fi de 250 de lei.

În cazul ocupării abuzive a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi, tariful de deblocare este stabilit la 200 de lei încă de la prima abatere şi va putea fi aplicată şi măsura ridicării de îndată a autoturismului care staţionează neregulamentar pe aceste locuri de parcare. Pentru locurile de parcare destinate încărcării maşinilor electrice vor fi blocate roţile şi va exista un tarif mai mare pentru deblocare.

Conform noului Regulament, vor fi introduse, începând din anul 2019, tarife pentru ocuparea locurilor de parcare publice, pe termen scurt sau în sistem de abonament.